Google Places

One Reason nieuwsfoto
Hoe werkt het?

1 – Open deze link. Nog niet ingelogd? Voer je G-Mail e-mailadres en wachtwoord in en klik op ‘Volgende’.
2 – Je zit nu in Takeout. Klik op de grijze knop ‘Niets selecteren’. Scroll daarna naar beneden en zoek naar ‘Locatiegeschiedenis’ (de opties staan op alfabetische volgorde). Klik op het grijze schuifje aan de rechterzijde, deze wordt blauw.
3 – Scroll naar beneden en klik op ‘Volgende’. Je komt in een nieuw scherm. Klik onderaan op ‘Archief maken’.
4 – Je gegevens worden nu klaargemaakt om te downloaden. Zodra dat gebeurd is, klik op de blauwe knop ‘Downloaden’. (Vraagt Google nu opnieuw om je wachtwoord? Vul dat in en druk op ‘Volgende’).
5 – Sla de gegevens op de gewenste plek op jouw harde schijf op (bijvoorbeeld uw bureaublad).
6 – Als de download voltooid is, zoek het bestand op uw harde schijf. Klik er op met de rechtermuisknop, klik op ‘Alles uitpakken’ en kies een plek waar het uitgepakte bestand terecht moet komen. (Voor Apple Mac-gebruikers: dubbelklik op het zojuist gedownloade bestand).
7 - Ga terug naar de tool in dit artikel. Klik daar op ‘Bestand kiezen’ en selecteer het bestand ‘locationhistory.json’ in de map met zojuist uitgepakte bestanden. Is dat bestand er niet? Dan heeft Google geen locatiegeschiedenis vastgelegd.
8 – De visualisatie wordt gestart. Eerst ziet u het aantal opgeslagen locaties. Klik je op ‘Toon heatmap’, dan verschijnen alle locaties op een kaart.

DISCLAIMER: Wij respecteren jouw privacy. De visualisatie wordt gemaakt op uw computer. Niemand anders dan jij en Google heeft toegang tot jouw locatiegegevens, deze worden niet door ons opgeslagen of gedeeld.

Kom je er niet uit? Bel gerust.